Vyskytuje sa od Tasmánie a priľahlých ostrovov, pozdĺž východného pobrežia Austrálie až po lesy Papuy-Novej Guiney na severe.
Dosahuje veľkosti 16-21 cm, dĺžka chvostu: 16,5-21 cm a má hmotnosť: samec 130g samica 90g.
Najobľúbenejšou potravou je nektár z kvetov. Priťahuje ich miazga eukalyptov a akácií. Tiež požierajú aj hmyz a jeho larvy, ktoré potrebuje ich telo aby sa zachovala schopnosť rozmnožovať sa.
Pohlavnú dospelosť dosahujú vakoveveričky v 8 až 15 mesiaci. Po 16 týždňoch plodnosti porodí samica 2 mláďaťa ktoré vážia len 190 miligramov. Vak opúšťajú vo veku 70 dní, keď sú už dostatočne ťažké na to, aby ich matka mohla nosiť. Vo veku 15 týždňov môžu po prvýkrát matku nasledovať na ceste za potravou.

Vakoveverička ako domáce zvieratko?Autor: prcmucha322 518 videní

Milé zvieratkoAutor: laco133375 344 videní

VakoveveričkaAutor: nikolla158 198 videní

Už letím?Autor: tanna42 368 videní

THE ARCHIES - SUGAR SUGARAutor: vyhulenec4 837 videní

Pomaranč pre sladké sníčkyAutor: janulqa13 686 videní

Malá vakoveverica sťahovavá vs. strakaAutor: biolog18 999 videní

Urzoň kanadský je milé zvieratko, hlavne, keďAutor: lilinka6921 463 videní

Milé domáce zvieratkoAutor: medialko38 037 videní

Malinký leňochod chce pozornosťAutor: jigsaw37 930 videní

Milk & Sugar Let The Sun Shine Remix 2024Autor: djpavip374 videní

Čo to máš vo vrecku?Autor: biolog51 912 videní

Malá panda a jej hračkaAutor: usiak20 890 videní
usire1 pred 11 rokmi a 3 m
fajnová zverina :)